Zwambestrijding

Zwambestrijding

Is er sprake van zwam in de woning, dan is zwambestrijding altijd noodzakelijk. Want behalve slecht voor de staat van uw woning, is zwam ook erg ongezond. Zwambestrijding is geen eenvoudige klus en wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Zwambestrijding zelf uitvoeren?

ZwambestrijdingZwambestrijding wordt altijd door een expert gedaan. Het is absoluut geen karwei om zelf uit te voeren.

Zwam verwijderen is geen schoon werk en vereist veel kennis en precisie. Een gecertificeerd bedrijf beschikt over alle kennis en kunde om zwam grondig op te sporen en voorgoed uit te roeien.

De chemische bestrijdingsmiddelen moeten bovendien met speciale apparatuur en beschermende kleding op veilige wijze worden aangebracht. Verder zal een expert niet alleen de zwam bestrijden, maar ook de oorzaak grondig aanpakken. En omdat de besmetting veel dieper zit dan het zichtbare gedeelte, is er de nodige kennis en ervaring voor nodig om de besmetting in zijn totaal te verwijderen.

Ten slotte zorgt de expert ervoor dat het aangetaste en geïnfecteerde hout op professionele wijze wordt vervangen.

Zwaminspectie

Heeft u een vermoeden van zwam in huis? Veert uw vloer bijvoorbeeld meer dan normaal, is er sprake van vocht of is het houtwerk donker gekleurd of gebarsten? Dan biedt een zwaminspectie duidelijkheid. Om te beoordelen of uw vermoeden van zwam juist is bieden wij de gratis mogelijkheid om foto’s te uploaden zodat wij deze kunnen beoordelen.

Tevens kunnen wij een zwaminspectie op locatie voor u uitvoeren. Tijdens deze inspectie controleert een gediplomeerde inspecteur op (sporen van) zwam en brengt de omstandigheden in kaart die het voor zwam aantrekkelijk maken om hun verwoestende werk te kunnen doen. Zo stelt de inspecteur vast of er een voedingsbodem is voor organische materialen (zoals hout en papier) en zal hij de luchtvochtigheid, de temperatuur, het zuurstofgehalte in de lucht en het drooggewicht van het hout meten. 

Deze bevindingen, evenals de noodzakelijke werkzaamheden en het bijbehorende kostenplaatje, vindt u allemaal terug in een gedetailleerd beschreven rapport.

Zwam verwijderen

Blijkt uit de zwaminspectie dat inderdaad sprake is van huiszwam, kelderzwam of een andere schimmel die het houtwerk aantast? Dan kunt u het best zo snel mogelijk de zwam verwijderen. Zwam kan zich namelijk snel verspreiden en in korte tijd veel schade aanrichten. Professionele zwambestrijding vindt uiteraard op veilige wijze plaats, met zo min mogelijk schade aan uw woning. Een goed bedrijf zal ervoor zorgen dat het verwijderde houtwerk weer kundig wordt vervangen door schoon hout.

Zwambestrijding van Stop Zwam Totaal

Op het gebied van zwambestrijding is Stop Zwam Totaal met inmiddels 20 jaar ervaring een specialist te noemen. Stop Zwam Totaal.nl spoort snel en accuraat huiszwam en kelderzwam op, net als plaatjeshoutzwam, poriën zwam, waaierzwam, doolhofzwam, Elfenbakjes en de bruine eikenzwam. Met Stop Zwam Totaal kunt u er op rekenen dat zwam snel en voorgoed uit uw woning verdwijnt!

Met Stop Zwam Totaal haalt u een specialist in huis

  • Professionele zwambestrijding
  • Vakkundig herstel van aangetaste delen
  • Gediplomeerde vakmensen
  • Gratis online zwaminspectie!